Preskočiť na obsah

Športoviská

Futbalové ihrisko TJ Tatran Kamenec

Ďaľšia majestátnosť v našej obci sa nachádza na konci „Dolného“ Kamenca a na začiatku „Horného“ Kamenca. Prečo majestátnosť? Pre jeho rozhlohu, pre jeho okolitú krásu, pre jeho príťažlivosť. Rozhloha obrovská, jedno také malé sídlisko, krása do očí upretá na pohorie Vtáčnik v ktoromkoľvek období. Príťažlivosť preto, lebo už 80 rokov láka takmer každú druhú nedeľu hlavne mužské osadenstvo našej obce odtrhnúť sa od rodiny a ísť sa na tú majestnátnosť pozerať. O čom píšem? No predsa o našom ihrisku, vedľa ktorého sídli i tréningové ihrisko i multifunkčné ihrisko i základná škola s veľkou telocvičňou. Všetok pohyb pri sebe. Futbalový, tenisový, stolnotenisový, pilatesový, volejbalový, florbalový alebo aj bežná naháňačka. Každý si môže vybrať. Najmladšie ročníky čaká detské ihrisko s prekrásnou brezou, ktorá rozpína svoje konáre tak, ako keby Vás srdečne vítala.

O túto majestnátnosť sa ale treba poriadne starať. Tím dobrovoľne „uvoľnených manželov“ musí doma poriadne poslúchať, alebo majú doma tolerantné polovičky, pretože tento obrovský pozemok si pýta veľmi veľa dobrovoľných voľných hodín. Niekto vo voľnom čase je pre obrazovkou, no oni sedia v kosačke a kosia ihrisko, niekto s metlou v ruke zametá celý areál na ihrisku, niekto práve perie a vešia opraté dresy po hráčoch, niekto muruje alebo vymieňa okná, alebo opravuje lavičky, a to všetko na tomto majestáte našej obce. Ak po skončení všetkých prác na cudzom majetku idú spolu ako najväčší priatelia na pivko, tak je to ten najlepší kolektív, ktorý si zaslúži našu úctu a obdiv. 

Vážení páni, Vy  všetci, čo sa  staráte o tento pekný kus zeme v našej obci, vyjadrujeme Vám od mnohých občanov veľkú vďaku.

Multifunkčné ihrisko